sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Suklaakonvehdit

Hasselpähkinä-mansikka-valkosuklaakonvehdit ja hasselpähkinä-maitosuklaakonvehdit

Ostin Ikeasta suklaamuottisetin ja se innosti kokeilemaan  illanistujaisiin suklaamakeisten ja suklaakonvehtien tekoa. Konvehtimuotteja tuli paketissa 3kpl (hinta 1,99€) ja muottia saa pesun jälkeen käytettyä vielä uudelleen. Yhdellä muotilla saa tehtyä 21kpl konvehteja.

Tein melko yksinkertaisia makeisia seuraavista aineksista:
- valkosuklaalevy
- maitosuklaalevy
- pakastetut, kuivatut mansikat
- hasselpähkinärouhe
- nonparellikoristeet.
Lisäksi ostin konvehtivuokia.












Valkosuklaakonvehdit tein palastelemalla suklaan kattilaan ja pidin levyä kuumimmalla, kunnes suklaa alkoi sulaa. Sitten laitoin levyn pois päältä ja sekoitin suklaata, kunnes se suli kokonaan. Lisäsin sitten joukkoon hasselpähkinärouheen ja murustetut mansikan palaset. Sitten lusikoin sekoituksen konvehtimuottiin ja ylijääneen seoksen vielä konvehtivuokiin. Konvehtivuokiin laitoin koristeeksi vielä nonparelleja.

Suklaakonvehdit tein muuten samoin mutta laitoin sekaan vain hasselpähkinärouhetta.



- Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti