perjantai 31. lokakuuta 2014

Huopahelmet

Olen jo pitkään ihastellut huovuttamalla tehtyjä kaulakoruja ja ostosreissulla nappasin Sinellistä mukaan huovutusvillapaketin. En ole ennen huovuttanut ja googlettelun jälkeen huomasin, että kyseessä olisikin hieman vaikeampi projekti. Päätin siis laiskana kokeilla oikotietä ja yhdistelin eri ohjeita. Päädyin tekemään omat huopahelmeni näin:

1) tein Novitan Joki ja Huopanen -langoista pieniä keriä:


2) peitin kerät huovutusvillalla:


 3) laitoin tekemäni huopapallot sukkahousujen sisään ja tein solmun jokaisen huopapallon väliin:4) Pesin nämä huopapalloketjut pesukoneessa pesupussissa pyyhkeiden kanssa ohjelmalla puuvilla 40 astetta. Tämän jälkeen irrottelin pallerot sukkahousuista ja pyörittelin niitä vielä enemmän pallon muotoisiksi ja pesin ne pesupussissa irrallisina samassa ohjelmassa.


Tämän jälkeen annoin huopahelmipallojen kuivua ja tein niistä itselleni kaulakorun koruvaijerin, helmien ja koristeiden avulla. Korun suunnittelussa kesti kauan, koska huopapalloista tuli suurempia kuin olin ajatellut. En saanut niistä kovin helpolla sommiteltua itseäni miellyttävää korua, mutta tässä lopputulos:
Tätä pitää kokeilla uudestaan. Täytyy vain ensi kerralla tehdä pienemmät pohjakerät, jotta lopulliset helmet olisivat lähempänä tavallisten helmien kokoa. Tällä laiskalla tavalla tehtynä nämä eivät nimittäin juurikaan kutistuneet koneessa. Ajattelin lisäksi kokeilla eriväristen huovutusvillojen yhdistämistä, jos saisi aikaiseksi kaksivärisiä huopahelmiä.

Näistä huopapalloista saisi tehtyä myös nätin pannunalusen eli ehkä joskus tulee sitäkin kokeiltua :)

- Laura


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti