keskiviikko 6. elokuuta 2014

Pieni palanen Lontoota

Kesän alussa löysin Kodin Ykkösen alelaatikosta eurolla pienen palasen (45x140) kangasta. Ostaessa en tiennyt, mitä siitä tekisin, mutta kangas oli ihana. Hautasin sen sinne, missä muutenkin on "pieni" salainen kätköni. Kätkö, jonka suuruutta yritän kovin peitellä mieheltäni pienessä asunnossamme. Tämmöinen aarrekätkö on varmaan hyvin tuttu monelle käsityöihmiselle, on lankoja, kankaita, askartelutarvikkeita, matonkuteita jne jne jne.

Tänään löysin tai otin itselle hetken ja kaivoin ompelukoneen sekä tuon kankaan palasen esille. Olin valmiiksi miettinyt, että kankaasta saisi ihanan koristetyynyn olohuoneeseen. Kotimme on pääväreiltään musta valkoinen, joten erilaisilla tyynyillä siihen saa kivasti piristystä. Tyynyt yleensä ompelen itse, edullisia kangaslöytöjä suosien, jotta minun ei tarvitsisi harmaantua ennenaikaisesti vilkkaan poikani ja koiramme Veetin edesottamuksien vuoksi.

Tyynyn jälkeen kankaasta jäi vielä palanen, jota en millään raaskinut heittää pois, joten hetken tuumauksen jälkeen sain idean kauppakassista. Kangasta riitti juuri kassin etupuolelle, takaosaa täydensin Ikean valkoisella kankaalla. Ompelu vinkkiä kassiin hain Kukikkaat kuosit blogista.

Tyyny

Kangaskassi


Näistä innostuneena päätin jatkaa ompelua ja uudistaa myös makuuhuoneen ilmettä. Tämänkin kankaan jämäpalan käytin kangaskassiin.

Sanna

2 kommenttia:

  1. Todella ihania teräväkuvaisia kankaita :) Näyttävät paljon paremmilta kuin samantapaiset valmiit tyynyt joita kaupiteltiin ainakin muutama vuosi sitten.

    -Hanna-

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :) Tyynynpäällisiä on todella helppo ommella, joten pienellä työllä säästää paljon. Kuosivalikoimakin on itse tekemällä huomattavasti suurempi.

    VastaaPoista