maanantai 18. elokuuta 2014

Penaalin teko-ohje

Villasukkien lisäksi veljentytön synttäripakettiin pääsi seuraava penaali:


Koska en äkkiseltään löytänyt netistä suomenkielistä ohjetta, niin piirsin kaavan ja kehittelin ohjeistuksen.

Tarvikkeet:
- päällikangas
- vuorikangas
- silitettävä tukikangas
- vetoketju 22cm
Kannattaa valita mahdollisimman tukevia kankaita, jotta penaalista tulee "jämäkän" muotoinen.

Kaava kuvattuna (leveys 20cm, korkeus 9cm ja kulmat 3cm):


1. Leikkaa kaikista kankaista yksi kappale ja silitä tukikangas päällikankaisiin.
Huolittele reunat halutessasi vielä siksakkauksilla.2. Aseta päällikangas ja vetoketju oikeat puolet vastakkain. Lisää vielä vuorikangas vetoketjun nurjaapuolta vasten kuten kuvassa. Vetoketju jää kankaiden väliin. Neulaa ja ompele yläreuna ompelukoneen vetoketjujalalla läheltä vetoketjun reunaa. Muista jättää vetoketju auki, jolloin pussin kääntäminen ympäri  lopussa onnistuu.

3. Käännä reuna oikeinpäin ja ompele toinen reuna kuten ensimmäinenkin (päällikangas ja vetoketju oikeat puolet vastakkain ja vuorikangas vetoketjun nurjaapuolta vasten).4. Aseta päällikankaat vastakkain ja ompele seuraavaksi pohjareuna sekä sivureunat.
5. Aseta sitten vuorikankaat vastakkain ja ompele pohjareuna sekä sivureunat.  Jätä kuitenkin vuorikankaan toisen sivureunan keskelle kääntöaukko.6. Ompele sitten päällikankaan ja vuorikankaan pohjan kulmat.

7. Ompele päälli- ja vuorikankaan päälliosan kulmat samanaikaisesti.

Käännä sitten penaali nyt oikein päin vuorissa olevan reiän kautta. Tarkista, että penaali näyttää hyvältä, vetoketju toimii ja kulmat asettuvat hyvin paikoilleen. Ompele vuorissa oleva kääntöaukko umpeen ja silitä penaali.


Alla valmiita penaaleja:


- Laura
1 kommentti: