perjantai 17. heinäkuuta 2015

Vanhasta uutta osa II

Huonekaluliikkeitä kiertäessäni totesin, että ei ole mitään järkeä ostaa uusia tuolia, jotka maksavat 150-200€ /kpl, kun nykyiset tuolit on jämäkät ja muuten hyvät, mutta nahkapäällisten saumat repsottavat. Alla kuva tuoleista ennen tuunausta, istuinten saumat ovat tosiaan pettäneet ajan myötä ja pehmusteet näkyvät:

 
Nahka/keinonahkapäällisten tekoon omat taidot eivät olisi riittäneet, joten päätin tehdä uudet päälliset sisustuskankaasta. Tilasin Kankaita.comista viidestä kankaasta näytepalat ja niiden perusteella valitsin Jacquard -koristekankaan (KLIK). Tilasin kangasta 1,5m (maksoi 54€) eli reilusti enemmän kuin tarvitsin, mutta halusin että kangasta jää varalle, jos jokin päällinen epäonnistuu tai myöhemmin hajoaa käytössä.
 
 
Irrotin istuinosan ja mattopuukon avulla irrotin nahkapäällisen istuinosasta. Niittejä oli miljuuna istuinosassa eli hermo ei olisi kestänyt, jos olisin irrottanut nahan niitteineen. Sitten mittasin tuon reunakankaan pituuden ja leveyden (niin että kankaan yltää niittipistoolilla kiinnittämään). Istuinosaa käytin suoraan apuna piirtämisessä, lisäsin vain n. sentin saumavarat reunoille.
 
 
Sitten kankaiden siksakkaus ja ompelu kiinni toisiinsa. Kiinnitin reunakankaan istuinosaan kolmessa osassa eli ensin toinen reunakaari, sitten asettelin kulman hyvin ja kiinnitin tuon suoran osuuden. Sitten vielä asettelin kankaan hyvin toiseen kulmaan ja ompelin lopun reunakaaren. Kulmaa kohden ommellessa jätin ompeleen noin sentin päähän reunasta, jotta pystyin asettelemaan kankaan tuohon kulmaan paremmin. Lopuksi sitten ompelin reunakankaan päät toisiinsa.
 
 
Asettelin kankaan istuinosaan ja silitin kangasta siinä. Kiinnitin kankaan kangasta koko ajan paikoilleen asetellen niittipistoolin avulla istuinosaan. Lopputulokseen olen itse tyytyväinen ja tuolit (6kpl) tulivat kustantamaan vain 54€. Kangasta jäi vielä toiseen samanlaiseen päällisten uusimiseen ja uuden pöydänkin löysimme alennusmyynneiltä :)
 

- Laura

 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti