keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Kransseilua...

Teen kransseja usein syksyllä ja talvella lahjaksi, sillä ne ovat nopeita ja helppoja tehdä.

Kranssin tekoon tarvitset:
- kranssipohja
- kuumaliimapistooli + kuumaliimapuikot
- koristeet
- koristenauhaa.

Kranssipohjat sekä koristeet olen aiemmin ostanut Tiimareista, mutta koska Tiimareita ei enää ole, niin uusi ostospaikka pitäisi löytää. Nopean googlettelun perusteella Sinellissä kranssipohjien ja koristeiden valikoima ei päätä huimaa, mutta löysin edulliselta vaikuttavan Kranssitarvikkeiden erikoisliikkeen

Viime jouluna lahjaksi annettu kranssi

Suurin aika kranssin teossa itselläni kuluu koristeiden sommitteluun. Sitten kun on koristeiden paikat on päätetty, niin ne on helppo vain kuumaliimailla paikoilleen.

Ulkokäyttöön soveltuvilla led-valoilla koristellut kranssit sopivat hyvin tuomaan valoa syksyn ja talven pimeyteen.

Led-valot + pajupallo

Kranssitarvikkeita saa kerättyä myös luonnosta. Sannan kanssa puhuimmekin aiemmin, että tekisimme kransseja luonnonmateriaaleista, mutta emme ole vielä saaneet edes tarvikkeiden keräystä aikaiseksi.
Tässä hieman esimerkkejä mitä luonnonmateriaaleja voi käyttää:
- oksat
- kävyt
- havut
- sammal
- varvut
- jäkälä.

Jos nyt viikonloppuna ottaisi itseään niskasta ja suuntaisi kävelylenkkinsä metsään ja keräisi samalla nuo
ainekset :) Voimme sitten Sannan kanssa syksymmällä päivitellä mitä saimme aikaiseksi.

- Laura

3 kommenttia:

 1. Olen tehnyt yhden kranssin 4 vuotta sitten ja se oli kyllä todella hauskaa puuhaa! Pitäisi vain ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä lisää :) Tarkoitus oli tehdä edes itselle joka vuodenajalle sopiva ovikranssi. Joululle minulla on jo omani ;)

  -Hanna-

  VastaaPoista
 2. Jep, hauskaa on ja näkee nopeasti kättensä työn valmiina :) Nyt saisi syksyisen kranssin kun vain kävisi noukkimassa upeissa väreissä olevia vaahteran lehtiä, puolukan varpuja ym. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä joka vuosi meinaa mennä hakemaan mutta sitten huomaakin, että kausi onkin ohi ja lupaa taas seuraavana vuonna olla ajoissa :D Ehkä sitä sitten tulee haettua kun pääsee omalta takapihalta metsään tai kun löytää kaiken materiaalin omalta pihaltaan ;)

   -Hanna-

   Poista