perjantai 26. syyskuuta 2014

Korttiaskartelua: 3D-kortit

Innostuin askartelemaan onnittelukortteja ja tyhjentämään kaappieni sisältöä. Tässä ensimmäisessä päivityksessä esittelen tekemäni 3D-onnittelukortit.

3D-kuvat voivat olla joko valmiiksi leikkattuja (=stanssattu) tai itse leikattavia. Jos ostaa noita itse leikattavia, askarteluun kannattaa varata enemmän aikaa. 3D-kuvat olen ostanut Sinellistä ja Kirjokkaasta. Kirjokkaan verkkokaupassa on hyvin laaja valikoima 3D-kuvia niin yksittäisinä arkkeina kuin kirjoina. Kuvat kiinnitetään kaksipuoleisen teipin (=kuvapohja) sekä tarratyynyjen (=muut osat) avulla.

3D-kuvien lisäksi käytin:
- korttipohjia
- kaksipuoleinen teippiä
- tarratyynyjä
- ääriviivatarroja
- skräppipaperia
- CD-levyn puolikkaan.

Tässä kuva yhdestä 3D-kuvasta ennen leikkausta:


Alla kuvassa oikealla sitten valmiina korttina:


Näiden nallekorttien jälkeen ymmärsin miksi itse tehdyt 3D-kortit ovat melko hintavia :) Nämä olivat siis itse leikattavia kuvia ja tuossa sinisessä nallekuvassa on 21 leikattavaa osaa. Punaisessa nallekuvassa 15 leikattavaa osaa, joista pienin (ja hankalin leikata!) on kuvassa juuri ja juuri erottuva helistin. 
Ongelmia tuotti myös nuo ääriviivatarrojen onnittelutekstit, jotka eivät millään tahtoneet mennä suoraan, joten kortit näyttävät sitten vielä enemmän itse tehdyiltä ;) Lisäksi noiden tekstien ääkkösten pisteet eivät tulleet mukana ja pienen kokonsa vuoksi niitä ei saanut käsin siirrettyä korteille, joten piti sitten piirtää hopeatussilla puuttuvat pisteet. Tässä olisi valmistajille vielä kehitettävää...






Näissä nallekorteissa askartelu sitten nopeutui huomattavasti, kun kuvat oli jo valmiiksi leikattuja ja ne piti vain painella irti arkeista.



Yllä olevassa kortissa on hologrammi 3D-kuva, joka korostuu mukavasti, kun laitoin sen puolikkaan CD-levyn palan päälle. Tämäkin kuva oli valmiiksi leikattu ja pienten yksityiskohtien vuoksi oli vaikea saada kuva irti arkista ehjänä.


Kaikille niille lukijoille, jotka jo pohtivat mielessään joulukorttien tekoa, niin kannattaa tutustua Sinellin joulukorttikuvastoon. Itse toteutin viime vuonna nuo ensimmäisen aukeaman siniset joulukuusikortit ja olivat kyllä nättejä. Joulukortit minulla olisi tarkoitus tehdä lähipäivinä nyt kun nuo kaikki askarteluvälineet on sopivasti kerätty kaapista keittiön pöydälle :)



- Laura



1 kommentti:

  1. Joulukortteja pitäisi kyllä alkaa jo väkertämään, muuten ihmiset joutuvat tänä vuonna tyytymään valmiisiin (tosin epäilen, että niin käy joka tapauksessa :/ Tarttis lisää aikaa!)

    -Hanna-

    VastaaPoista