perjantai 31. lokakuuta 2014

Huopahelmet

Olen jo pitkään ihastellut huovuttamalla tehtyjä kaulakoruja ja ostosreissulla nappasin Sinellistä mukaan huovutusvillapaketin. En ole ennen huovuttanut ja googlettelun jälkeen huomasin, että kyseessä olisikin hieman vaikeampi projekti. Päätin siis laiskana kokeilla oikotietä ja yhdistelin eri ohjeita. Päädyin tekemään omat huopahelmeni näin:

1) tein Novitan Joki ja Huopanen -langoista pieniä keriä:


2) peitin kerät huovutusvillalla:


 3) laitoin tekemäni huopapallot sukkahousujen sisään ja tein solmun jokaisen huopapallon väliin:



4) Pesin nämä huopapalloketjut pesukoneessa pesupussissa pyyhkeiden kanssa ohjelmalla puuvilla 40 astetta. Tämän jälkeen irrottelin pallerot sukkahousuista ja pyörittelin niitä vielä enemmän pallon muotoisiksi ja pesin ne pesupussissa irrallisina samassa ohjelmassa.


Tämän jälkeen annoin huopahelmipallojen kuivua ja tein niistä itselleni kaulakorun koruvaijerin, helmien ja koristeiden avulla. Korun suunnittelussa kesti kauan, koska huopapalloista tuli suurempia kuin olin ajatellut. En saanut niistä kovin helpolla sommiteltua itseäni miellyttävää korua, mutta tässä lopputulos:




Tätä pitää kokeilla uudestaan. Täytyy vain ensi kerralla tehdä pienemmät pohjakerät, jotta lopulliset helmet olisivat lähempänä tavallisten helmien kokoa. Tällä laiskalla tavalla tehtynä nämä eivät nimittäin juurikaan kutistuneet koneessa. Ajattelin lisäksi kokeilla eriväristen huovutusvillojen yhdistämistä, jos saisi aikaiseksi kaksivärisiä huopahelmiä.

Näistä huopapalloista saisi tehtyä myös nätin pannunalusen eli ehkä joskus tulee sitäkin kokeiltua :)

- Laura


torstai 30. lokakuuta 2014

Hippoilua...

Ystäväni ihastui tekemääni aiemmin esittelemääni hippopariskuntaan ja siskoni tekemiin pöllöihin. Ystäväni lähtee talveksi Lapin kylmyyteen ja pimeyteen, joten tein hänelle matkakaverin mukaan tuomaan piristystä ja muistuttamaan meistä etelän immeisistä:




Tosin haukkasin tapani mukaan liian suuren palan purtavaksi ja hippo ei ehtinyt samaan junaan ystäväni kanssa vaan menee postin mukana perässä ;)

Hauskaa talven alkua Rakas, nähdään tammikuussa!!

- Laura



sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Helppo idea kortiksi

Tässä todella helppo ja näppärä vinkki kortteihin. Väritulostimella normaalille kopiopaperille tulostettu kuva liimattuna kartongille. Kuvan leikkasin ensin tarkasti ääriviivoja pitkin, mutta pahvin leikkasin vain hieman muotoja myötäillen. Lisäsin korttiin vielä tarrallisen helminauhan. Helppoa ja hauskaa :)

Itse tehty synttärikortti
Sanna

lauantai 25. lokakuuta 2014

Joulukortteja

Jahas, olikin minun vuoroni tehdä joulukortteja blogiin. Aika mahtava tunne, että joulukortit ovat nyt jo valmiina eikä ole vielä edes marraskuu. Selailin monia erilaisia malleja netistä ennen näiden tekemistä ja poimin näkemistäni kuvista ns. vanhantyylisen kortti-ilmeen tai jotain semmoista. Malli ei siis varsinaisesti ole suoraan mistään.

Korttien valmistaminen oli hyvin yksinkertaista, mutta idea ei oikein toiminut jokaisella pohjavärillä ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Vaikka sainkin muutaman mielestäni oikein hyvin onnistuneen kortin niin osa jäi oikein vainoamalla vaivaan minua. Tätä luonteenpiirrettä olen itsessäni pohtinut, varsinkin sen jälkeen, kun tätiti puhui tästä hänelläkin olevasta luonteesta. Se on varmaan jonkinlaista perfektionismia, kaikki pitäisi olla viimeisen päälle. Työssäni tämä luonne on etu, mutta se että se luonteenpiirre pitää viedä vapaa-ajan harrastukseen, joskus oikein ärsyttää minua. Yritän siis saada itseni ymmärtämään, että itsetehdyn kortin ei todellakaan tarvitse olla täydellinen vaan pienet virheet kuuluvat itsetehtyyn.

Materiaaleja kortteihin olen ostanut eripaikoista, mutta pääosan Sinellistä:

Tarvikkeet:

Korttipohjat
Pellavanauhaa tarralla
Helminauhaa tarralla
Paperivihko, jossa erilaisia pohjapapereita
Kuumaliima
Puukoristeita
Leimasin+hopeinen- ja mustamuste
Kaksipuoleista teippiä
Hopeatarroja
Liimautuvia helmen puolikkaita








Sanna

perjantai 24. lokakuuta 2014

Virkatut huivit

Ihan outo olo, kun ei mukamas mitään valmistu blogiin. Työstän muutamia isompia töitä tällä hetkellä sekä puuhastelemme koko perheen voimin uuden kodin etsinnän parissa. Hieman tuntuu, että kyseinen etsintä tulee viemään meiltä hyvän tovin ajasta ja energiasta. Mutta uskon, että lopputulos palkitsee :)

Päivittelen siis "vanhoja" töitäni. Nämä huivit ovat muutaman kuukauden takaa, joihin yritin kovin löytyy netistä ohjesivut, mutta ei niin ei :( Ohjeet tosiaan netistä, molemmat todella simppeleitä ja nopeita tehdä.

Tähän kolmihuiviin en ollut niin tyytyväinen, sillä sen reunukset eivät tyydytä silmääni. Mutta huivi ajaa sen aseman, mihin se on tehty, toimistotyöläisen hartioita lämmittämään talveksi.

Lanka: Novita Hile

Toisena huivina tein kapean ns. juhlahuivin, josta pidän todella paljon. Se menee ihanasti illanvietoissa vaatteiden somisteena.

Lanka:Novita Huvila
Jos törmään uudelleen näiden huivien ohjeisiin niin lisään ne sitten tänne.

Sanna



sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Suklaakonvehdit

Hasselpähkinä-mansikka-valkosuklaakonvehdit ja hasselpähkinä-maitosuklaakonvehdit

Ostin Ikeasta suklaamuottisetin ja se innosti kokeilemaan  illanistujaisiin suklaamakeisten ja suklaakonvehtien tekoa. Konvehtimuotteja tuli paketissa 3kpl (hinta 1,99€) ja muottia saa pesun jälkeen käytettyä vielä uudelleen. Yhdellä muotilla saa tehtyä 21kpl konvehteja.

Tein melko yksinkertaisia makeisia seuraavista aineksista:
- valkosuklaalevy
- maitosuklaalevy
- pakastetut, kuivatut mansikat
- hasselpähkinärouhe
- nonparellikoristeet.
Lisäksi ostin konvehtivuokia.












Valkosuklaakonvehdit tein palastelemalla suklaan kattilaan ja pidin levyä kuumimmalla, kunnes suklaa alkoi sulaa. Sitten laitoin levyn pois päältä ja sekoitin suklaata, kunnes se suli kokonaan. Lisäsin sitten joukkoon hasselpähkinärouheen ja murustetut mansikan palaset. Sitten lusikoin sekoituksen konvehtimuottiin ja ylijääneen seoksen vielä konvehtivuokiin. Konvehtivuokiin laitoin koristeeksi vielä nonparelleja.

Suklaakonvehdit tein muuten samoin mutta laitoin sekaan vain hasselpähkinärouhetta.



- Laura

lauantai 18. lokakuuta 2014

Ei yhtään pöllömmät pöllökorut :)

Rakkain ystäväni on lähdössä talveksi töihin Ylläkselle ja pitihän sitä tehdä jotain läksiäislahjaksi :)

Lahjaksi tuli tehtyä tämä pöllökaulakoru:




Sopi niin hyvin omaankin kaulaan, että pitää kyllä tehdä itsellekin vielä tällainen:


Sitten vielä samaan pakettiin nämä pöllökorvakorut:



- Laura

torstai 16. lokakuuta 2014

Patalappuja

Patalaput ovat kivoja lahjoja, varsinkin ompelemalla nopeita valmistaa. Patalappuja voi myös käyttää keittiössä sisustamiseen, sillä näyttävät patalaput tuovat ilmettä keittiöön.

Tässä viime kesänä virkkaamani patalaput, jonka ohje löytyy linkin takaa.

Teimme Lauran kanssa viime jouluna yhdessä ison kasan patalappuja joulupaketteihin. Tässä niiden helppo ohje:

1. Leikkaa kankaasta haluamastasi kohdasta kaksi neliötä ja palaset ripustusnauhaa varten. Huomioi saumavarat.

2. Saumaa reunat ja ompele kappaleet nurinpäin yhteen, mutta jätä aukko kääntämistä varten ripustuslenkin kohtaan.

3. Leikkaa vanulevystä patalapun kokoinen pala ja ujuta se patalapun kääntöaukosta sisään.

3. Ompele ripustusnauha ja tikkaa ompelukoneella kiinni ihan reunasta. Samalla siis ompelet kääntöaukon kiinni.

4. Itse silitin hieman todella varovasti patalappua tässä kohdassa, jotta vanulevy menisi hieman kasaan. Sen jälkeen tein koristetikkauksen.

5. VALMIS






Sanna



tiistai 14. lokakuuta 2014

Neulotut kolmiohuivit

Neulottu kolmiohuivi Novitan ohjeella on helpohko tehdä. Neulekaavoja ei kannata suotta säikähtää, sillä kaavassa vain vaihtelee oikeat ja nurjat silmukat sekä kavennukset ja lisäykset.

Tässä ensin ohjeen mukaisella Novita Rose Mohair -langalla tehty huivi:


Tein huivin myös Novita Hile -langalla (puikot nro 6):





 Tässä vielä neulekuvio lähempää kuvattuna:


- Laura

lauantai 11. lokakuuta 2014

Kangastaulut ja virkattu seinäkoriste

Nämä taulut olen tehnyt muutama vuosi sitten, mutta ne ovat edelleen niin rakkaita minulle. Tauluissa ja ylipäätään seinäkoristeissa olen todella tarkka. Saatan kytätä yhtä kohtaa seinässä vuodenkin ennen kuin löydän siihen taulun, minkä laitan siihen. Tykkään eri materiaaleista tauluissa, seiniltämme löytyy siis savea, lyijykynä piirros, julistetaulu, tarratekstejä, puuta, metallia, normaaleja sisustustauluja ja näitä kankaisia tauluja sekä alla oleva virkkaamani sydänkoriste.

Kangastauluihin olen käyttänyt Marimekon ja Finlaysonin kankaita. Marimekon Bottna kangas on ehkä omaan makuun upeinta, mitä olen nähnyt kankaalla. Tauluihin olen hankkinut pelkät puukehikot ja näiden päälle pingottanut lakanakangasta kaksi kerrosta ennen varsinaista kangasta. Nitomiseen olen käyttänyt huonekalunitojaa. Nitomisen olen aloittanut nitomalla ensin vastakkaiset pitkät keskikohdat ja sitten vastakkaiset vaaka keskikohdat, sen jälkeen edennyt aina nitoen vastakkaiset kohdat.

Marimekko Bottna taulut



Sydämet virkkasin kaksinkertaisina ja yhdistin ne piilosilmukoilla. Lopuksi neuloin perus ompelulangalla helmet sydämien väleihin.

Virkattu sydän sisustus

Lanka: Novita Miami

torstai 9. lokakuuta 2014

Koristellut tulitikkutalot

Innostuin nyt niin askartelusta, että tein vielä nämä joulutuliaisina tai joulukortteina vietävät tulitikkutalot:


Tulitikkutalo maksaa Sinellissä 1,90€ / kpl ja koristeluun voi käyttää kuviopaperia, ääriviivatarroja, värillistä paperia.






- Laura


tiistai 7. lokakuuta 2014

Kransseja

Keräiltyäni edellisen kranssini osia pihasta lintujen jäljiltä ajattelin, että olisi aika tehdä uusi koriste oveemme. Kranssit ovat todella helppoja tehdä ja vain mielikuvitus on rajana. Kranssipohjia etsiessäni sain huomata, että hintahaitari näissä on huikea eli kannattaa olla tarkkana. Sinellissä esimerkiksi peruskranssi maksoi 13 euroa/kpl, kun taas nämä, mitä käytin maksoivat Tampereen Löytöliiterissä 5,95 euroa/kpl. Koristeita on myös todella erihintaisia, joten pienellä kiertelyllä voi säästää yhdessä kranssissa monia euroja. Säästöä syntyy myös, kun tekee useamman kerralla, sillä koristeet riittävät yhdestä paketista usein useampaan kranssiin. Toki myös useamman kranssin tekemisessä on se ilo, että saa viedä kivan "tuliaiskukkasen" jollekkin ihanalle ihmiselle :)

Koristeet olen kiinnittänyt kuumaliimalla.







Sanna



maanantai 6. lokakuuta 2014

Tumppuja

Ja sitten onkin vuorossa se, mitä olen ehkä eniten elämässä tehnyt: tumput. Aikuisten tumppuja eniten vaikka viime vuodet olen keskittynyt lasten tumppuihin.

Tässä aikuisten tumppumalli, jota olen pääsääntöisesti tehnyt. Viime aikoina olen alkanut pohtimaan, että voisin vaihtaa mallia, mutta etsintä sen suhteen on vielä käynnissä.


Lapsille en välittäisi tehdä lainkaan kahden langan kirjontaa, mutta käytössä olen huomannut, että kahdella langalla tehdyt säilyttävät parhaiten muotonsa. Toki myös kahdella langalla tehdyt ovat lämpimämmät. Muuten kuvioidut tumput ovat mielestäni turhia leikki-ikäisillä, sillä heidän käytössä tumpun kestoaika hyvänä ei ole kovinkaan pitkä, ne alkavat hyvin pian huopua käytössä ulkonäön kustannuksella. Mutta parempaa lämmikettä kurakintaan alle ei ole kuin itsetehdyt tumput :)

Tumppuja en tee muusta langasta kuin Novitan Seitsemän veljestä langasta, koen sen parhaana. Tosin näissä langoissa minua niiiiiin ärsyttää valkoinen lanka, joka on vähintään puolet ohuempaa kuin muut värit. Todella inhottava vika :(

Tumpuihin saa kivasti vaihteluita väreillä ja kuvioilla. Pelkästään erilaista oikea-nurja kuviota tehden saa kivaa ilmettä.






















Lanka: Novita Seitsemän veljestä

Sanna